Hoşgeldiniz, 10 Haziran 2023

Yarım Elma Bursu

Yarım Elma Bursu

Yarım Elma Bursu Maddi sıkıntılar sebebiyle eğitim hayatı zorluklarla geçen üniversite öğrencileri için her eğitim yılında Yücel Eğitim Vakfı tarafından verilmektedir.

Yarım Elma Burs başvuruları www.bursverenkurumlar.com internet sitesi üzerinde belirtilen başvuru adreslerinden online olarak yapılacaktır.

YARIM ELMA BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Burs başvurusu yapacak öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Aile bireylerinin aylık geliri yetersiz, öğrenciyi okutmakta güçlük çekiyor olmaları veya öğrencinin yetim olması gerekmektedir.
  • Yarım elma bursuna başvuruda bulunacak öğrencinin başarılı olması gerekmektedir.
  • Bursiyer adayının herhangi bir suçtan sabıkası olmamalı, yüz kızartıcı suç işlememiş olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına bağlı, devletin üniter yapısına zarar verebilecek herhangi bir faaliyette bulunmaması, siyasi dini veya herhangi bir bölücü faaliyette bulunmaması gerekmektedir.
  • Ülkesine ve diğer Yücel Kültür Vakfı öğrencilerine faydalı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
  • Başka bir burs veren kurum, kuruluş veya vakıftan burs alıyor ise bursun yeterli gelmiyor olması ayrıca bu kurumları belirtiyor olması gerekmektedir.
  • Burs Başvuru Tarihi: 15 Ağustos – 15 Ekim

YARIM ELMA BURSU İÇİN NEREDEN BAŞVURU YAPABİLİRİZ?

Yarım Elma burs başvurusu için yazının altında bulunan bağlantılar üzerinden, Yücel Eğitim Vakfı ile irtibata geçerek ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Başvuru hakkında detaylı bilgi için;

info@yucelkulturvakfi.org

http://ykvburslar.blogspot.com.tr/

https://www.yucelkulturvakfi.org/-yuksekogrenim-yarim-elma-burslari

Burslardan anında haberdar olmak için lütfen sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın. Yarım Elma Bursu haricinde farklı burslara başvurududa bulunmak için BURS bağlantısını tıklayabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI: BURS BAŞVURUSU YAPMADAN ÖNCE BURAYA TIKLAYARAK HERHANGİ BİR BURSU Facebook, Twitter, Google+ GİBİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞMANIZ MENFAATİNİZEOLACAKTIR. SORU ve ÖNERİLERİNİZİ YORUMLARDA PAYLAŞABİLİRSİNİZ. AYRICA BURSLARDAN ANINDA HABERDAR AŞAĞIDA BULUNAN SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

facebook burs

Burs Veren Kurumlar Facebook

twitter burs

Burs Veren Kurumlar Twıtter

instagram burs

Burs Veren Kurumlar Instagram

youtube burs

Burs Veren Kurumlar YouTube

 

Yücel Kültür Vakfı ihtiyaç sahibi gençlerle bağışçıları bir araya getirerek 1969 dan beri birçok gencin okumasına destek oluyor.

Yarım Elma Bursu nedir ?

Yarım Elma Bursu, aylık 200 TL’lik burs miktarının her ay yarısının bir bağışçımız diğer yarısının ise vakfımız ve/veya başka bir bağışçı tarafından karşılanarak bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen  karşılıksız  bir burstur. Bursiyer on iki ay boyunca kesintisiz olarak bu bursu alır. Bir yılın sonunda bursiyere destek olan bağışçının desteğini devam ettirmesi halinde burs bir sonraki yılda da devam eder. Aksi halde kesilir.

Kimler Bursiyer olabilir?

Din, dil, etnik köken, cinsiyet ayrımı yapmaksızın, T.C. vatandaşı herhangi bir üniversite veya yükseköğrenim okulunda okuyan ihtiyaç sahibi herkes bursiyer olabilir. Ancak yükümlülüklerini yerine getirmediği için bursu kesilenler tekrar başvuramaz.

Daha önce bursa hak kazanmış olup, Yarım Elma Bursu kapsamında o yıl bağışçı temin edilemediği için burs alamayanlar, takip eden senelerde yeniden başvurabilirler. Eski başvuruları bir hak olarak devam etmez.

Başka bir kurumdan burs alan öğrenciler bu durumu  başvuru formunun ilgili bölümünde belirtmek kaydıyla Yarım Elma Burslarından da istifade edebilirler.

Başvurular içerisinde devlet , özel veya vakıf üniversiteleri ayrımı yapılmaz.

Ne zaman, Nasıl Başvurulur ? 

15 Ağustos -15 Ekim tarihleri arasında başvuru yapılabilir.

Başvuru yapmak için öncelikle https://www.bursverenler.org/ web sitesinden  üyelik işlemini gerçekleştiriniz.

Ardından  ana sayfada yer alan “Burslara Başvuru Yap” butonuna tıkladıktan sonra “Lisans” seçeneğini işaretleyerek “Devam”  butonuna tıklayıp başvuru formunu ayrıntılı bir şekilde doldurunuz.

Evraklar bölümünden gerekli evrakları yükleyiniz. Formu doldururken her bölümün başındaki YARDIM VİDEOLARI’nı  izleyiniz.

Formu doldurduktan sonra “Bilgi Girişimi Tamamladım” butonuna tıklayıp gelen “Burs Seçimi” ekranında “Yarım Elma Bursu” seçeneğini işaretleyiniz. Sonrasında  “Devam” butonuna tıklayarak “Ödeme” ekranında “Başvuru Hizmet Bedeli” ni ödeyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bu aşamada bizlere herhangi bir evrak göndermeniz gerekmiyor, sisteme yüklemeniz yeterli. Yücel Kültür Vakfı olarak bizler gençlerimizin beyanlarına güveniyor ve elektronik olarak başvuru formundaki EVRAKLAR bölümüne yüklediğiniz evraklar üzerinden değerlendirmelerimizi yapıyoruz.

Sizlerin emek, para ve zamanınızın önemini biliyor, ve bazı belgeleri burs kesinleştikten sonra kontrol ve takip amaçlı istiyoruz.

Başvurular nasıl değerlendirilir?

Başvurular Yücel Kültür Vakfı’nın yönetim kurulunun belirlediği kriterlerce bilgisayar tarafından puanlama usulüne göre değerlendirilir. Böylelikle herhangi bir hakkın kaybolmasının önüne geçilmiş olur. Ayrıca seçilmiş bursiyerlerin puan durumu, belgelerinin   başvuru formları ile uygunluğu  Burs  Komitesi tarafından incelenir.

Burs sonuçları ne zaman açıklanır?

Burs almaya hak kazanan aday listeleri internet sitemizde yayınlanmayacaktır. Sonuçları https://www.bursverenler.org sitesinde  “Burs Başvuru Sonuçlarım” bölümünden görebilirsiniz. Burs sonuçları 1 Kasım 2018 tarihinde kesinleşecektir. Bursun özelliği itibari ile vakfımızın veya öğrencinin bulacağı bağışçı ile birlikte bursun diğer yarısının da vakıf tarafından tamamlanmasıyla burs bağlanacaktır. Bağışçı bulunmadığı taktirde burs süreci başlamaz. 01 Mayıs 2019 tarihine kadar başvurular öğrenci silmediği müddetçe saklı tutulacaktır.

Unutmayın, Yarım Elma Bursu bekleyenler listesinde olmak  sadece sizin burs almaya aday olduğunuzu ifade eder. Bursun niteliği itibari ile vakıf veya sizler tarafından mutlaka sizi destekleyen bir bağışçının bulunması gerekir.

Bağışçılar kimlerdir?

Eğitimin gençler için önemine inanan herkes olabilir. Temelde iki tip ferdi bağışçımız vardır:

a. Bursiyerimi kendim seçmek istiyorum diyenler,
b. Ben desteğimi veriyorum vakıf öncelikli ihtiyaç sahibi genci seçsin diyenler.

Bağışçılar, bursiyerleri nasıl seçerler?

a. Bursiyerimi kendim seçmek istiyorum diyenler.

Vakfın bağış şartlarını kabul ederek 2018 yılı için belirlenen  yarım burs bedeli olan 1.200 TL’yi nakit veya web sitesi üzerinden kredi kartı ile 9 aya kadar taksit yaptırarak Bankaya öderler. Bu durumda bağışçının cep telefonuna SMS yolu ile bir KOD gönderilir. Bağışçı bu kodu girerek bursiyerlerin doldurmuş olduğu formları inceleyebilir. İsterse site içi arama motorlarından tıp okuyanları veya belli bir ilde doğanlar gibi değişik listeler görebilir. Ne zaman ki , kime burs vereceğine karar verir o zaman BURS VER ‘i tıklayarak seçimini yapar, bu durumda kod yanmış olur ve tekrar girip gençlerin doldurduğu  formları göremez. DİKKAT:Bağışçılar 1. derece akrabalardan olamaz.

b. Ben desteğimi veriyorum vakıf öncelikli ihtiyaç sahibi genci seçsin diyenler.

Bu durumda bağışçının ödemesi alındıktan sonra bursiyer seçiminde öncelikle Birinci  yarısı bulunmuş bursiyerlerin ikinci yarıları tamamlanır. Bekleyen yarım yok ise Yücel Kültür Vakfı Bursiyer Seçim Komitesi tarafından en fazla ihtiyaç sahibi olan sıradaki gence verilir.
Her iki şekilde de seçilen bursiyerlerin  bağışçılarına bursiyerlerin iletişim bilgileri gönderilir.

Seçilmiş bursiyerlere hemen burs bağlanır mı?

Bursun bağlanabilmesi için:

a. Bursiyerin Başvuru formuna yüklediği belgelerin bazıları vakıf tarafından aslı istenerek doğrulanır.
b. Yarım Elma’nın ikinci yarısının vakıf tarafından temini gerekir.
(Süreç ortalama 20 gündür.)

Yücel Kültür Vakfı’nın burs taahhüdü nedir?

Yarım Elma Bursları kapsamında destek olmak isteyen bağışçılar burs bekleyenler listesi içerisinden kimi, ya da kimleri destekleyeceklerini seçmekte özgürdürler. Listeye alınmış olan aday herhangi bir bağışçımızın kendisini seçmesini bekler. Bu anlamda Yücel Kültür Vakfı, başvurusu kabul edilerek burs bekleyenler listesine alınmış olan bursiyere burs alacağı garantisi konusunda herhangi bir taahhüt altına girmez.

Burs bekleyenler listesine girmiş bursiyer adayı dilerse kendisine bağışçı olmak isteyen kişiyi bulup vakfa yönledirir ve vakıf tarafından değerlendirmeye alınabilir. Bursun yarısının bağışçı, diğer yarısının vakıf veya bir diğer bağışçı tarafından karşılanarak bursiyere ulaştırılması sağlanır.

Bursiyerin bilgilerinin doğruluğunun teyidi, okul başarı durumunun takibi, bursun sonlandırılması gibi konular vakıfın sorumluluk alanındadır.

Bursum Kesinleşti ,hangi belgeleri, nasıl göndermem lazım?

Aşağıda belirtilen bütün belgeleri  tek bir şeffaf dosya  içerisine koyarak bursunuzun kesinleştiği tarihten sonraki  15 gün içinde bize ulaşacak şekilde, Yücel Kültür Vakfı Zühtüpaşa Mah. Bağdat Cad. Keylan İş Merkezi No:15 Kat:2 D:8 34724 Kızıltoprak – Kadıköy / İSTANBUL adresine gönderiniz. Dilerseniz elden de başvuru belgelerinizi teslim edebilirsiniz.

Başvuru belgelerinin postalanma değil, teslim tarihi esas alınır. Bu nedenle postalarınızı verilen süreyi geçmeyecek şekilde önceden postalamaya özen gösteriniz. Geç teslim edilen başvuru belgeleri gelmemiş kabul edilecek ve hak kazandığınız burs sıradaki öğrenciye bağlanacaktır.

Bursa uygun olanlardan istenen belgeler (Bütün bursiyer adaylardan):

1. Sabıka kaydı
2. Üniversiteden alınmış öğrenci belgesi (transkript gönderenlerden istenmez)
3. Bursiyerin güncel ikametgah belgesi
4. Vukuatlı nüfus kayıt örneği 

Bursiyerin doldurduğu formdaki bilgileri doğrulamak için e-mail yolu aşağıdaki belgelerin bazıları Vakıf tarafından istenebilir, veya
Forma yüklediğiniz elektronik Evraklar doğrudan kabul edilebilir.(Kişiye özel):

1.Evinizi kira işaretlediyseniz kira kontratı fotokopisi
2.Mezuniyet derecenizi(4.00-5.00, 80-100 arasında ise) gösteren belgenin fotokopisi
3.Transkript işaretli ise fotokopisi
4.Aile bireylerinin gelir durumlarını gösteren maaş bordrosu, emekli aylık göstergesi gibi belgeler(e-devletten alınabilir)
5.Aile bireyleri için (yeşilkart, bağkur, SGK,özel sigorta) işaretlediyseniz fotokopileri veya e-devletten  doğrulayıcı nitelikte alınmış belge
6.Katıldığınız sertifika programları ile ilgili belgelerin fotokopileri
7.Üniversite yerleştirme puanı yazdıysanız belgesinin fotokopisi.
8.Başkaca burs aldığınız kurum varsa belgesi

Kargo şirketi veya posta ile gönderim yapan bursiyer adaylarının evraklarının ulaşıp ulaşmadığını, gönderi yaptıkları kargo veya PTT şubeleri tarafından takip etmeleri gerekir. Bu sorularınıza YKV tarafından cevap verilmeyecektir.  Ödemeli gönderilen kargolar vakıf tarafından kabul edilmeyecektir. Gönderilen evraklar hiçbir surette geri istenemez.

Burs İçin Kaydol !

E-POSTA ADRESİNİ GİR BURSLAR POSTA KUTUNA GELSİN

*************

Etiketler:

Sayfa Sonu Reklam Alanı
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

  1. h.özdemir dedi ki:

    lise öğrencilerine busr veriyor musunuz